lørdag 1. januar 2011

Skal du til Skien? Ta med nistepakke!

I dag er det 1. nyttårsdag, og vi fant ut at det kunne være hyggelig å ta en tur ut for å spise en bedre middag og hygge oss med ei flaske god vin. Dermed var det bare å sjekke hvor det var åpent. Og det viste seg å være en tragisk opplevelse, siden absolutt alle brukbare restauranter var stengt!

Det er jo mildest talt katastrofalt at en by med 50.000 innbyggere ikke skal ha en eneste åpen spiserestaurant på 1. nyttårsdag. Generelt er spisetilbudet i byen ikke så vanvittig bra til vanlig, og det klages over at folk ikke går ut. Vi spiser for lite ute, og derfor holdes det ofte stengt. På den annen side bør det nevnes at jeg rimelig mange ganger har besøkt restaurantene i byen, og svært ofte er disse stengt.

Første betingelse for at det skal komme folk for å spise er at stedet er åpent. Og dernest er det jo også en fordel at det er nogenlunde samsvar mellom det du betaler og det du får. Ikke så å forstå at jeg mener alle restauranter i byen er dårlige, for det gjør jeg absolutt ikke. Men totaltilbudet er mildest talt elendig. Mange steder finner man betjening som ikke aner forskjell på rødvin og rødsprit, og det er i det hele tatt en tragisk opplevelse i mange tilfeller.

Det er faktisk på høy tid å få noen nye spisesteder i Skien. Fortrinnsvis noen som gidder å holde åpent.

Ingen kommentarer: